N

Gratis levering og afhentning

N

Prøv GRATIS i 100 nætter

N

10 års garanti

N

5465+ tilfredse kunder

Mange mennesker vælger uden videre overvejelse farven til deres soveværelse baseret på et øjebliks humør. Hvad der kan synes fornuftigt, kan også være uhensigtsmæssigt for vores behov for at regenerere. Grundlæggende er det bedst at skelne mellem stærke farver og pastelnuancer. Stærke farver repræsenterer livlighed og energi, som vi ikke har brug for, når vi sover, og har nærmere en urovækkende virkning. Blødere farver kan omvendt have en mere nænsom og afslappende virkning på os. Desuden får de rummet til at synes større – en ekstra fordel.

Farver og deres virkninger

Rød symboliserer varme, temperament og aktivitet. Det er ladet med energi og forbindes ofte med seksuel energi. Af den årsag foretrækker nogle den røde farve til soveværelser. Imidlertid tilrådes det at anvende farven sparsomt i nogle aspekter af rummet og at undlade at male væggene med den. Ellers bliver den for overvældende for vores drømmeverden.

Gul/orange symboliserer glæde, sjov og lykke. Hvis du ønsker at vågne op hver morgen til en behagelig varm fornemmelse, er det et godt valg. Imidlertid bør det ikke være for stærk en farvetone, hvis du vil have mest mulig ud af den. Abrikosnuancer eller en bleg, lys gul er velegnede.

Lilla forbindes med kvindelighed, intuition og overnaturlige kræfter. En lys lavendel eller syren kan have både en eksotisk og fornem virkning på samme tid. Blide nuancer af lilla anvendt sparsomt kan skabe en hemmelighedsfuld og meditativ atmosfære uden at have en religiøs virkning.

Grøn skaber fornemmelsen af et trygt og hyggeligt sted, sundhed, ro og afslapning. Det er derfor et godt valg til ethvert soveværelse. Jo køligere nuancen er, desto større er den afslappende virkning. Desuden siges den at reducere vores følsomhed overfor støj. Det giver mening at integrere denne farve i soveværelser, der vender mod vejen.

Pink repræsenterer optimisme og positivitet. På samme måde som grøn og blå er pink udpræget god for vores søvn og stimulerer følelsen af ro og indre fred.

Blå tilskynder til tilfredshed, ro og harmoni. Det forbinder fred med afslapning og er derfor ofte en farve, der vælges til soveværelset. En blå væg kan have en magisk effekt i soveværelset: den symboliserer ikke blot harmoni mellem mand og kvinde, men hjælper med at afværge trang til at spise sent på aftenen. Dette skyldes, hvad vi forbinder med forskellige farver. Da der ikke findes naturlig blå mad, minder farven os ikke om mad, så vi føler os ikke fristet. En kombination af blå og grøn er perfekt til soveværelset.

Vi er næsten ved vejs ende, og vil nu vende os mod naturens farver. Naturlige nuancer af brun symboliserer komfort, varme og at være jordnær. Som vi ved, kan de også virke ret deprimerende, når de bruges forkert. Hvis de brugte nuancer imidlertid holdes lyse og venlige, er der intet til hinder for at skabe et soveværelse à la naturen.

Endelig er vi nået til den hvide farve. Den står for renhed, orden og lys. Det er imidlertid svært at finde en god balance mellem rent lys og en steril, kold atmosfære. Med nogle få tilførte farver, kan du imidlertid skabe det perfekte miljø.

Vi håber, dette har hjulpet dig med at træffe en beslutning og gjort det lettere at vælge farve til soveværelset, og vi ser som altid frem til, at dine fotos og inspiration deles på Instagram.