N

Gratis levering og afhentning

N

Prøv GRATIS i 100 nætter

N

10 års garanti

N

5465+ tilfredse kunder

INDIVIDUALISERET KOMFORT

100% ØKOLOGISK

100 NÆTTERS AFPRØVNING DERHJEMME

TILPASSELIG KOMFORT

100% ØKOLOGISK

PRØV HJEMME I 100 NÆTTER

Ofte Stillede Spørgsmål

Om Una Madrassen™

Hvordan opstiller jeg min Una Madras?

LUK DEN OP

Bring dine 3 Una madraskasser over til din sengeramme eller dit underlag. Åbn Kasse 1 og udpak madrassens betræk. Fold det ud og læg det på sengen. Lyn oversiden af betrækket af og rul det til side. (Som om du åbner en kuffert.)

RUL DEN UD

Tag nu det faste latexlag ud af Kasse 1. Pak den ud og placer den inden i madrasbetrækket, og rul den ud, til den ligger fladt med etiketten opad. Gentag med det bløde lag fra Kasse 2 og det medium lag fra Kasse 3, til de alle tre ligger pænt oven på hinanden, så kanterne flugter.

LYN DEN SAMMEN

Lyn betrækket til, og så er det sengetid! Du kan for resten eksperimentere med lagenes rækkefølge, til du finder den kombination, der er mest komfortabel for dig. 8 ud af 10 personer siger, at de foretrækker en fast underside, blød midte og medium overside.

BLIV VILD MED DEN
Læg dig ned på din Una madras og svæv ind i drømmeland på en sky af økologisk komfort. Sov godt!

Hvordan tilpasser jeg fastheden af min Una?

Una er verdens første økologiske optimeringsmadras, hvilket betyder, at du kan ændre på fastheden af denne fantastiske naturlige madras, til den er helt perfekt.

8 ud af 10 kunder siger, at de foretrækker at arrangere deres Una med en Fast underside, Blødere midte og Medium overside.
Kunder, der foretrækker en fastere madras har Medium på bunden, Blødere i midten og en Fast overside.
Og kunder, som kan lide den lidt blødere, har en Fast underside, en Medium midte og en Blød overside.
Rul den ud. Lyn den sammen. Bliv vild med den. Hvis du har to personer til det, bliver det ikke nemmere.

Hvorfor leveres Una madrassen i 3 kasser?

I modsætning til andre madrasser-i-en-kasse brands, lever vi ikke vores økologiske materialer vakuumpakket i én enormt tung kasse. Vores Una økologiske madras skal have lidt bedre plads til at ånde, og den leveres praktisk pakket i 3 kasser, en til hvert lag (plus lynlåsbetrækket, som leveres med laget i Kasse 1). Dette gør madrassen meget lettere at flytte ind i huset og soveværelset end traditionelle madrasser. Hurra for det!

7 komfort zoner, hvordan fungerer det?

Du har måske hørt om madrasser med 7 zoner før. Det er en gennemprøvet effektiv måde at give hver del af kroppen nøjagtigt den rette støtte og komfort. Skummet er fastest omkring bækkenet, hvor det meste af kropsvægten ligger, og der er blødere og mere nænsom støtte for hovedet, nakken og skulderen, såvel som knæene, benene og fødderne.

Og for resten er det lige meget, hvilken ende af madrassen, du lægger hovedet på: zone 1 og 7, 2 og 6, samt 3 og 5 giver alle samme støtte.

Tilføjer I brandhæmmende materialer?

Una Madrassen™ består Storbritanniens prøver for brandsikkerhed 2008 / BS7177 uden brug af kemiske brandhæmmende tilsætningsstoffer gennem den (økologiske) fåreuld i yderbetrækket. Uld er et naturligt brandhæmmende materiale (og så er det oven i købet også noget af det bedste til at kontrollere temperatur og fugtighed hele året). Hurra for det!

Hvad sker der med de madrasser, der bliver sendt tilbage?

Vi gensælger under ingen omstændigheder returnerede madrasser. De fleste returnerede madrasser er egnede til donering. Hvis vi af en eller anden grund ikke mener, at en madras er egnet til at gå til et velgørende formål, bliver madrassen professionelt genbrugt.

Hvorfor er Una madrasser billigere end andre økologiske latex-madrasser?

Det betød meget for os at kunne tilbyde et mere overkommeligt alternativ til andre økologiske madrasser. Vi arbejdede hårdt for at udvikle direkte forhold til producenter i Tyskland, der er eksperter i håndtering af latex til madrasser. Selvom det betyder mere arbejde for os, har det gjort det muligt for os at garantere den bedst mulige kvalitetskontrol, og vi kan også spare penge ved at undgå mellemmanden.

Om Una puden™

Hvordan tilpasser jeg fastheden af min Una pude?

Din Una pude er lavet af tusindmade from tusindvis af bløde flager af økologisk latex. I midten er de mere sammenpresset for at give støtte til hovedet og nakken, mens yderlaget er lækket og blødt, så du sover dejligt.

For at tilpasse din Una pude, så den får den perfekte højde, kan du bare lyne den op og tilføje eller fjerne økologiske latex-flager fra yderlaget. Sov sødt…

Om Junior Una madrassen™

Hvilken side skal opad? Den Faste eller Bløde side?

Det anbefales af industrieksperter at bruge den Medium-Faste side til børn mellem 3 og 11 år og den Medium-Bløde side til unge mellem 12 og 17 år.

Om Baby Una madrassen™

Hvornår bruger jeg den fastere side, og hvornår den blødere?

Baseret på rådgivning fra eksperter inden for branchen og fra sundhedsprofessionelle giver den fastere side den dit barn den rette støtte fra fødslen til 2-3 år gammel og støtter nænsomt rygraden, mens barnet vokser og udvikler sig.

Med børn fra 5 år foreslår vi, at du vender madrassen, så dit barn kan sove på den blødere, mere komfortable side.

Hvorfor vælge økologisk til soveværelset?

Hvad er en økologisk madras?

En økologisk madras er lavet af materialer der er uafhængigt certificeret som værende 100% naturlige og økologiske. Da flere og flere mennesker søger naturlige, sunde og økologiske alternativer, vælger de også naturlige produkter til soveværelset.

Bedre for dig

Certificerede 100% økologiske materialer betyder, at du kan slappe helt af. Den behagelige latex aftappes fra klynger af gummitræer uden tilføjelse af stinkende petrokemikalier. Og hvem har brug for brandhæmmende kemikalier, når vores bløde økologiske uld og bomuld virker på samme måde naturligt og sikkert?

Du og din familie kan lægge jer til rette og ånde frit, lige fra den første nat.

 

Også bedre for planeten

Foruden at være sundere for dig er Una madrassen også mere miljøvenlig. Fordi vi bruger 100% økologisk latex, bomuld og uld, er der ikke brug for industrikemikalier, klæbestoffer og pesticider – og de skadelige fodaftryk de efterlader. Og hver eneste centimeter af din Una madras er bæredygtigt dyrket, Fair trade og fuldt certificeret.

Hvorfor vælge økologisk til soveværelset?

Flere og flere mennesker er efterhånden blevet klar over de potentielt giftige kemikalier i vores daglige fødevarer og husholdningsprodukter. I årenes løb har det vist sig, at mange kemikalier, der blev betragtet som sikre, er sundhedsfarlige for mennesker, og der er mange husholdningsprodukter, hvis langsigtede sundhedsvirkninger aldrig er blevet videnskabeligt og uafhængigt undersøgt.

Bedre for dig

Certificerede 100% økologiske materialer betyder, at du kan slappe helt af. Den behagelige latex aftappes fra klynger af gummitræer uden tilføjelse af stinkende petrokemikalier. Og hvem har brug for brandhæmmende kemikalier, når vores bløde økologiske uld og bomuld virker på samme måde naturligt og sikkert?

Du og din familie kan lægge jer til rette og ånde frit, lige fra den første nat.

Også bedre for planeten

Foruden at være sundere for dig er Una madrassen også mere miljøvenlig. Fordi vi bruger 100% økologisk latex, bomuld og uld, er der ikke brug for industrikemikalier, klæbestoffer og pesticider – og de skadelige fodaftryk de efterlader. Og hver eneste centimeter af din Una madras er bæredygtigt dyrket, Fair trade og fuldt certificeret.

Hvordan kan en økologisk madras hjælpe med allergier eller astma?

Statistikker fra American Lung Association tyder på at mellem 50 og 80% af alle tilfælde af astma og høfeber udløses af en allergisk reaktion over for støvmider. Men American Academy of Allergy Asthma and Immunology [AAAAI] konkluderede for nyligt, at det er meget mindre sandsynligt, at madrasser lavet af naturlige materialer vil give allergiske reaktioner, sammenlignet med dem, der er lavet af syntetiske materialer.

Om økologisk latexskum

Økologisk latex versus syntetisk latex

Pas på, for de fleste latex-madrasser på markedet er lavet af syntetisk latexskum, som fremstilles af petroleum og derfor kan have en stærk kemisk lugt (dunst) og de afgiver VOC’er (flygtige organiske forbindelser). De er ofte 100% syntetiske eller også er de en blanding af syntetisk og naturlig latex, der markedsføres som ‘naturlig’ eller økovenlig.

100% naturlig latex fremstilles udelukkende af harpiks from gummitræer, der injiceres med luft og bages, til der dannes et naturligt og holdbart, elastisk og trykpunktlindrende skum.

GOLS (Global Organic Latex Standard) certificeret naturligt latexskum er den højeste standard i skum – lavet af latexharpiks, der tappes bæredygtigt fra økologisk dyrkede gummitræer uden brug af pesticider eller kunstgødning.

Bruger I Dunlop- eller Talalay-metoden til at lave naturligt latexskum?

Den oprindelige, rene metode til fremstilling af naturligt latexskum er Dunlop™ metoden (brugt siden 1929). Una bruger udelukkende økologisk certificeret latexskum (i 3 fasthedsgrader), som laves med denne metode.

Talalay-metoden indsætter et trin, hvor latexen lynfryses, og der tilføjes nogle kemikalier for at stabilisere materialerne.

Der findes online artikler, der antyder, at Talalay-latex er blødere end Dunlop-latex. Men sandheden er, at naturlig Dunlop latexskum kan gøres blødt, medium eller fast, afhængigt af, hvor meget luft der injiceres under fremstillingen af skummet.

Betaling og forsendelse

Hvilke betalingsmetoder kan jeg vælge imellem?

Du kan betale med kort og PayPal.

Hvad sker der, hvis jeg annullerer eller returnerer min ordre?

Så snart vi har accepteret din annullering/returvare, vil Klarna foretage eventuelle nødvendige ændringer af din saldo og give dig yderligere hjælp, om nødvendigt.

Hvor meget koster forsendelsen?

Vi tilbyder gratis levering på alle ordrer i Danmark via DPD / Post Nord. Dette gælder også for eventuelle returneringer. Under ingen omstændigheder vil kunden betale for forsendelse.