N

Gratis levering og afhentning

N

Prøv GRATIS i 100 nætter

N

10 års garanti

N

5465+ tilfredse kunder

Hvorfor en økologisk latexmadras er den rigtige for dig

Når du spørger dig selv – “hvad er det værd at investere i for tiden?” – Hvad så med det sted, du vender tilbage til hver aften? – Sengen.

Det er egentlig ret enkelt, men det er så nemt at glemme, hvordan en god nattesøvn gør hele forskellen for sundhed, præstation og generelt velbefindende, både fysisk og mentalt. Desuden er belønningen for kvalitetssøvn, at den reducerer stress og øger energiniveauet, samtidig med at koncentrationen og hukommelsen forbedres, og det fremmer også vægttab, produktivitet og naturligvis ikke at forglemme den generelle, altoverskyggende og altomfattende lykke.

Og mens verden står over for så foruroligende tider, har søvn aldrig været så vigtig.

Det er naturligvis overflødigt at nævne, fordi det er så ligetil og samtidig er den mest grundlæggende fornødenhed: søvn bør forblive den højeste prioritet.

For at en seng konsekvent kan byde på en god nats søvn, er den vigtigste faktor naturligvis kvaliteten af din madras. Men, som du måske allerede har erfaret, er det en jungle at finde rundt på det overmættede marked. Med så mange muligheder er det svært at vide, hvor det er bedst at starte. Den gode nyhed er, at vi har nogle retningslinjer, der kan hjælpe dig.

Uden yderligere omsvøb introduceres… latexmadrassen, eller rettere sagt, Una økologiske, 100% naturlige og økologisk certificerede latexmadras.

Men før du udforsker de 5 hovedelementer i, hvorfor en økologisk latexmadras er den rigtige for dig – komfort, naturlig, sund, miljøvenlig og holdbar – så lad os først skelne mellem de forskellige former for både naturlig og syntetisk latex, der er tilgængelige for dig.

Naturlige og syntetiske latexmadrasser

Hvis du ikke allerede ved det, er latex et helt naturligt materiale, som oftest forbindes med gummitræer (Hevea brasiliensis) der har deres oprindelse i Brasilien. Latex fås ganske enkelt fra saften, som træet producerer. I århundreder er denne saft blevet tappet fra træet og brugt til gummi.

På grund af de fjedrende, holdbare og bløde naturlige egenskaber kan latex udformes til en ideel soveflade i form af en normal madras. Når den mælkeagtige substans er fremskaffet, blandes latex derefter med sæber og andre ingredienser for at omdanne det til skum. Der er 2 almindelige processer til fremstilling af latexmadrasser: ”Dunlop” og ”Talalay”.

Dunlop er en enklere metode, hvor latexskummet hældes i en form med én flydende bevægelse. Det medfører, at madrassen vil være blødere på overfladen og hårdere i bunden.

På den anden side:

Talalay er mere kompleks. Her hældes skummet mere sporadisk, før det vakuumforsegles via en fryseproces. Resultatet er en mere ensartet tekstur hele vejen igennem.

Selvom latex er et naturmateriale, blandes det imidlertid ofte med kemikalier og petroleum for at fremstille syntetisk latex. Dette er vigtigt at bemærke, da de fleste latexmadrasser, der er tilgængelige på markedet, er syntetiske, hvilket betyder, at de ikke er 100% naturlige, skadelige for miljøet og muligvis for det enkelte individ. De unaturlige komponenter i syntetisk latex slipper usunde dampe ud i atmosfæren (og dit soveværelse), hvilket kan forårsage hovedpine, tør hals og blokeret næse under søvnen. Det er ikke ideelt og potentielt meget skadeligt.

Men det er ikke kun den rene elendighed, for med en madras af naturlatex kan du være sikker på at være tryg og komfortabel, og der er 3 typer at vælge imellem:

100 % naturlig latex

Hybrid/Blandet – naturlig og syntetisk

Guldstandard – økologisk certificeret

Det, der giver en økologisk latexmadras guldstandard, er, at den er økologisk certificeret. Det betyder, at producenten i alle dele af produktionen opretholder økologiske standarder, der er i overensstemmelse med alle materialer, produktion, bæredygtighed og ”fair trade” med produktet.

Her er de 5 vigtigste faktorer for, hvorfor en økologisk latexmadras af guldstandard er den rigtige for dig og din familie:

Komfort

Det vigtigste aspekt af enhver madras er sandsynligvis dens komfort. På grund af latexens naturlige elasticitet er madrassen meget støttende og støtter kroppen uanset den sovendes form eller størrelse. Faktisk hævder en tredjedel af de personer, der har investeret i en latexmadras, at det giver en betydelig reduktion af smerte. Latexmadrassers elastiske egenskaber betyder, at de er ekstremt trykaflastende. Ingen anden type madras på markedet modtager så gode anmeldelser for trykaflastende og smertereducerende egenskaber.

En yderligere tilføjelse til komforten er, at latex sikrer en fremragende korrekt holdning af ryggen. Mens de tungere kropsdele synker ned i overfladen, har lettere kropsdele effektiv støtte. Denne faktor beviser også, at en latexmadras er ideel til personer, der sover på siden.

Økologisk og naturlig

Med sit enorme potentiale som et fuldstændigt naturligt produkt – lever økologiske og helt naturlige latexmadrasser op til denne standard, hvilket betyder, at de ikke indeholder nogen giftstoffer. Den naturlige kvalitet betyder også, at madrassen ikke udskiller unaturlige og usunde lugte som f.eks. madrasser af syntetisk latex, samtidig med at den også er naturligt brandsikker.

Latex er også et ekstremt åndbart materiale på grund af dets naturlige åbne cellestruktur. Det betyder, at du ikke overophedes, mens du sover, og at madrassen altid er afkølet selv midt om sommeren.

Miljøvenlig

En meget vigtig og uovertruffen egenskab ved en økologisk latexmadras er dens miljøvenlighed. Der er ærligt talt ingen anden madras, der er lige så miljøvenlig som en økologisk latexmadras. Gummitræet, som dyrkes økologisk, ødelægges ikke i aftapningsprocessen, så træet forbliver sundt, så det kan fortsætte med at producere den nødvendige saft år efter år. Gummitræer hjælper med at fjerne CO2 fra luften og hjælper med at ilte jordkloden i stor skala. Ved at købe en økologisk latexmadras, vil du fremme og opretholde væksten af gummitræet, mens plantagerne administreres på passende vis for at sikre, at økologiske standarder overholdes. Derfor er en økologisk latexmadras af guldstandard et helt bæredygtigt produkt både for miljøet og for den enkelte.

Sundt

Hvis du har gjort en indsats for at leve et sundere liv, hvorfor så ikke også sove sundere? De naturlige komponenter i en økologisk latexmadras betyder, at den er modstandsdygtig over for støvmider og mug. Da den er allergivenlig, vil en økologisk latexmadras ikke forårsage allergier, mens den garanterer, at ingen giftstoffer eller kemikalier vil trænge ud i luften i dit soveværelse. Desuden udsender madrassen ikke elektromagnetisk stråling, da den ikke indeholder metal.

Holdbar

Hvis du køber en madras, vil du naturligvis gerne have, at den består sin prøve. En økologisk latexmadras af guldstandard vil højst sandsynligt være bedre end nogen anden madras på markedet. Denne garanti for lang levetid er grunden til, at så mange ejere af økologiske latexmadrasser er så tilfredse med deres køb.

UNA guldstandard økologisk latexmadras

Et fremragende eksempel på fremstilling af en økologisk latexmadras af guldstandard er vores egen. Udforsk dine mulighederne for madrassen her.

Una, der er tappet fra plantager med bæredygtige hevea-træer, har en 100 % økologisk latexmadras med 7 lag til at give kroppen komfort. Madrassen er indkapslet i økologisk uld og bomuldsbetræk, så luft og fugt kan cirkulere naturligt. Alle Una madrasser kan endda dekonstrueres, så de passer til enhver kropstype. UNA madrassen er fuldstændig naturlig, bæredygtig, holdbar og mest afgørende byder den på en perfekt nattesøvn.

Så hvorfor ikke belønne dig selv og udforske vores økologiske udvalg af Una madrasser i dag?