N

Gratis levering og afhentning

N

Prøv GRATIS i 100 nætter

N

10 års garanti

N

5465+ tilfredse kunder

Teknologi er vores liv. Tjek lige instagram hurtigt og så sætte alarmen – den genkender vi alle om aftenen. Ikke kun om aftenen, men vi konfronteres næsten altid med skærme og anden teknologi. Lommekalendere og armbåndsure? Vi har vores universale gadget – mobiltelefonen, så hvorfor bruge andet?

Betydningen, som teknologi har i vores liv er allestedsnærværende, men det er vanskeligt at vurdere, hvilken effekt, det har på os.

Overordnet set har teknologi en kolossal negativ påvirkning af vores tilstand og vores helbred. Det er ikke tilfældigt, at stigning i depressioner og udbrændthed har nået et uventet højt niveau. Tilstrækkelig og regenererende søvn kan hjælpe med at forebygge depressioner, reducere stress og forbedre koncentrationsevnen.

Det er derfor vigtigere end nogensinde at få en fuldt ud afslappet og tilstrækkelig lang søvn. Alligevel gælder det for mange, at en lang og afslappet søvn ikke længere er nogen, vi kan tage for givet. Og her kommer vi tilbage til udgangspunktet, hvor vi begyndte. Vi kender absolut til at gå i seng og fortsat tjekke e-mails, tage et hurtigt kig på facebook eller se en film. Uanset hvor meget vi måtte nyde det, er det uhensigtsmæssigt for at opnå en sund søvn.

Ved at stirre på skærmen konstant, udsættes vore øjne for et strøm af fotoner. Disse signalerer til vores hjerne, at vi er nødt til at holde os vågne, og derfor tilbageholdes produktionen af melatonin. Dette er et vigtigt hormon, der regulerer vores døgnrytme og stiller vores tidsfunktion. Selvom vi i virkeligheden er trætte, snydes kroppen, så den ikke går i hviletilstand, og dermed afkortes vores søvn. Vores krop kan ikke afgifte og regenerere ordentligt.

Det er selvfølgelig svært at bryde vaner, men det anbefales kraftigt, at vi alle gør et forsøg i denne moderne og hektiske verden. Den menneskelige krop producerer det meste af vores melatonin mellem kl. 23 og 24. Hvis man derfor ønsker at falde i søvn og vågne nemmere og føle sig veloplagt, skal man ideelt ikke se på skærme efter kl. 21, uanset om det er mobiltelefonen, fjernsynet, tablet eller hvad det nu måtte være.